Jelenlegi hely

8.2.5. Sztringek és rész-sztringek összehasonlítása

A String osztálynak van néhány függvénye a sztringek és a rész-sztringek összehasonlítására. Az alábbi lista ezeket a függvényeket mutatja be:

boolean endsWith(String), boolean startsWith(String), boolean startsWith(String, int) Visszatérési értéke igaz, ha a String a paraméterben megadott szóval kezdődik, vagy végződik. Az int paraméterben az eltolási értéket adhatjuk meg, hogy az eredeti String-ben hanyadik indextől kezdődjön a keresés.

int compareTo(String), int compareTo(Object), int compareToIgnoreCase(String) Két String-et hasonlít össze ABC szerint, és egy egész számmal tér vissza, jelezve, hogy ez a String nagyobb (eredmény>0), egyenlő (eredmény=0), illetve kisebb (eredmény<0), mint a paraméter. A compareToIgnoreCase nem tesz különbséget a kis-és nagybetűk között.

boolean equals(Object), boolean equalsIgnoreCase(String) Visszatérési értéke igaz, ha a String ugyanazt a karaktersorozatot tartalmazza, mint a paramétere. Az equalsIgnoreCase függvény nem tesz különbséget kis- és nagybetűk között; így ’a’ és ’A’ egyenlő.